The Blog

Steeds meer mensen zijn afhankelijk van de voedselbank

Wie nog nooit een beroep heeft hoeven doen op een voedselbank, mag zich gelukkig prijzen. Door de economische crisis in ons land hebben steeds meer mensen zich in de laatste paar jaren moeten aanmelden bij een voedselbank. Het aantal huishoudens dat gebruik maakt van een voedselbank is in 2013 in een jaar tijd zelfs met 30% gestegen!

grafiek-groei2013

Groeiende vraag naar pakketten en vrijwilligers

Vorig jaar werden maar liefst 1,8 miljoen voedselpakketten uitgereikt aan mensen die dit nodig hadden om rond te komen. Geen wonder dan ook, dat er steeds meer voedselbanken in Nederland nodig zijn om te kunnen voldoen aan deze vraag. Voedselbanken kunnen echter alleen maar bestaan dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Alleen met hun hulp is het mogelijk om al het werk te verrichten dat komt kijken bij het samenstellen en uitdelen van de pakketten.

1-vp-voedselbank-OK

DELA aan de slag bij voedselbanken

Afgelopen oktober ontvingen de voedselbanken in Nederland echter hulp die ze goed konden gebruiken. In het kader van de DELA DoegoedWeek gingen ruim 400 medewerkers van deze verzekeraar aan de slag bij Staatsbosbeheer, verpleeg- en verzorgingshuizen en voedselbanken door het hele land. Je kunt je voorstellen dat de voedselbanken hier erg enthousiast over waren!

Ook de voedselbank in Eindhoven mocht enkele vrijwilligers van DELA begroeten. Hier konden zij de handen uit de mouwen steken door onder andere te helpen met het schoonmaken van het distributiecentrum, onkruid te wieden en wortels te rooien (de opbrengst ging natuurlijk naar de voedselbank!) en het inpakken van de voedselpakketten.

VEHV031

Voor herhaling vatbaar

Niet alleen de voedselbanken waren enthousiast, maar ook de medewerkers van DELA gingen in deze week met veel plezier aan de slag. Geen wonder dan ook, dat er door beide partijen alweer reikhalzend wordt uitgekeken naar de DELA DoegoedWeek van 2015.

Tags: , , ,