The Blog

Politievrijwilligers verliezen mogelijk deel uitkering

Werklozen die een uitkering ontvangen en als vrijwilliger bij de politie willen werken kunnen deze plannen beter in de ijskast zetten. Het UWV heeft namelijk aan de Telegraaf laten weten dat de politie als vrijwilligersorganisatie niet voldoet aan de eisen voor vrijwilligerswerk met behoud van uitkering.

RV-politievrijwillig.jpg.crop_displayHoewel werklozen doorgaans moeten blijven solliciteren op betaald werk wanneer er traditioneel vrijwilligerswerk wordt gedaan, is het mogelijk dat een werkcoach van het UVW voor bepaalde sollicitanten een uitzondering maakt wanneer er echt vrijwilligerswerk wordt uitgevoerd. Een uitzondering kan bijvoorbeeld worden gemaakt wanneer een werkloze een slechte positie op de arbeidsmarkt heeft.

De politie zou echter niet voldoen als organisatie voor vrijwilligerswerk met behoud van de uitkering, omdat alleen die voor het merendeel gebruik maken van vrijwilligers in aanmerking komen voor deze regeling. Bij de politie is dit niet het geval en bijna 95 procent van het werknemersbestand wordt betaald.

Tags: ,