The Blog

Lever uw mobiele telefoon in voor het goede doel!

MobieltjesBijna iedereen in Nederland heeft thuis wel een aantal oude mobiele telefoons liggen die niet meer te gebruiken zijn. Wat veel van die mensen niet weten, is dat ze na het aanschaffen van hun nieuwe iPhone met hun oude toestel een goed doel kunnen steunen. Iedere (oude) mobiele telefoon is geld waar. Dit komt doordat ze onderdelen hiervan geschikt zijn om te recyclen. Er zijn verschillende instellingen waar u deze telefoons kunt inleveren en zo bij kunt dragen aan een goed doel.

Zo kunt u bij Eeko de vergoeding direct doneren aan een goed doel. Eeko zet zich in voor een beter milieu. Juist daarom zamelen ze oude mobiele telefoons, maar ook cartridges in. Op deze manier help je mee aan de bescherming van het milieu. Je kunt online een gratis inzamelenveloppe aanvragen en deze gevuld met een mobieltje en batterij terugsturen. Eeko zorgt ervoor dat de vergoeding naar een goed doel gaat.

Ook het Fonds Verstandelijk Gehandicapten roept om oude mobieltjes in te leveren. Het Fonds krijgt ook een vergoeding voor het inleveren van lege cartridges en mobiele telefoons. Met het inleveren van oude toestellen die u niet gebruikt, steunt u dus verstandelijk gehandicapten. Fonds Verstandelijk Gehandicapten werkt hiervoor ook samen met Eeko. Een telefoon levert het Fonds € 2,50 op, een cartridge € 0,25.

Maar u kunt meer doelen steunen met uw oude mobieltjes. Ook de Stichting Hulphond doet mee. Wanneer u uw oude toestellen schenkt aan deze stichting, draagt u bij aan de opleiding van hulphonden. Deze speciaal getrainde honden staan mensen met een beperking bij in het dagelijks leven, zoals blinde mensen.

Verder doet ook Unicef mee aan dit project. Wanneer je jouw oude mobieltje hier aan schenkt, komt dit ten goede aan de leefomstandigheden van kinderen in ontwikkelingslanden en natuurlijk aan het milieu. Via de website verkoop je telefoon zijn nog veel meer goede doelen te vinden die kunt steunen op deze eenvoudige manier.

Tags: , ,