The Blog

Kennismaken met vrijwilligerswerk

Oranje_Fonds-logo_vsi_themaregel_0Steeds meer bedrijven in Nederland gaan bewust om met hun bedrijfsvoering. Zo wordt er bij tal van organisaties nagedacht over het milieu door bijvoorbeeld minder te printen of plastic bekertjes in de ban te doen. Ook de sociale functie van het bedrijf krijgt echter steeds meer aandacht. Verschillende bedrijven hebben hier zelfs al een speciaal fonds voor opgericht, maar dankzij de actie NLdoet van het Oranje Fonds is het tegenwoordig ook voor alle andere bedrijven en organisaties in het land mogelijk om zich als vrijwilliger in te zetten voor projecten.

Nederland in actie

NLdoet wordt ieder jaar georganiseerd door het Oranje Fonds. In 2015 wordt de actie gehouden in het weekend van 20 en 21 maart en jij kunt natuurlijk meedoen!

Het werkt eigenlijk heel eenvoudig: projecten waarvoor vrijwilligers nodig zijn kunnen aangemeld worden op de website. Bedrijven en verenigingen die een bijdrage willen leveren aan de actie, kunnen op hun beurt een project uitkiezen en zich hiervoor inzetten. Dankzij dit systeem zijn er al vele buurthuizen geschilderd, speeltuinen opgeknapt, ouderen verrast op een dagje uit en warme maaltijden gekookt.

Mensen en middelen

Het Oranje Fonds zorgt er echter niet alleen voor dat de handen uit de mouwen worden gestoken, maar bieden ook de mogelijkheid van een financiƫle bijdrage. Er kunnen immers nog zoveel vrijwilligers komen helpen bij het bouwen van het nieuwe buurthuis, als er geen materialen zijn, gebeurt er nog niets. Geld van het Oranje Fonds kan hiervoor gebruikt worden.

Meer initiatief is welkom

NLdoet is een mooi initiatief en een perfecte opstap voor bedrijven die willen ontdekken wat het betekent om zich in te zetten als vrijwilliger. Hopelijk blijft het voor deze bedrijven dan ook niet bij een eenmalige kennismaking, maar gaan zij aan de slag met eigen initiatieven. Wij kijken uit naar inspirerende verhalen!

Tags: ,